Home Asia

Министер Никола Попоски

  left1

ПРОФИЛ НА МИНИСТЕРОТ

ИНТЕРВЈУА и ГОВОРИ

Следете го министерот на:
facebook11 twitter11                      

Дипломатски дневник

Контакт Инфо

Адреса:

МИНИСТЕРСТВО ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ
булевар “Филип Втори Македонски“ бр. 7
1000 Скопје
Република Македонија

Контакт:

Тел: +389 2 3115 266 Факс: +389 2 3115 790
Е-пошта:mailmnr@mfa.gov.mk
Е-пошта:vizencentar@mfa.gov.mk

Публикации

ДИЈАСПОРА

На 29. мај 2017., министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Попоски, учествуваше на Конференцијата за Западен Балкан, што во организација на ...

Попоски во Рим на неформален состанок за Западен Балкан

Автор: Кристијана Мисори

24. мај 2017., 19:39

„Без извесност дека во некој рок ќе има интеграција во ЕУ, постои ризик дека жарот кај граѓаните на Балканот ќе гасне, а ЕУ да биде одвлечена од други проблеми, особено ...

Во рамките на манифестацијата „Македонија во чест на Св. Кирил“, министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Попоски, денеска, во Рим, ја ...

Интервју на ЗПВРМ и МНР Никола Попоски за „МИА“

Дата: 23.05.2017 година

Попоски: Излезот не е во просто менување на парламентарното мнозинство

ИБНА/Интервју – Попоски: „Промените на границите на Балканот не се патот напред“

Од Спирос Сидерис/ Објавено на: 21.05.2017
...

На маргините на 127 сесија на Комитетот на министри на Советот на Европа која се одржа денес во Никозија во рамките на кипарското претседателство со Советот, ЗПВРМ и МНР ...

Министерот за надворешни работи Никола Попоски учествуваше  на 127. сесија на  Комитетот на министри на Советот на Европа, што се одржа во Никозија, со која ...

Заменик претседателот на Владата на РМ и Министер за надворешни работи, Никола Попоски, учествуваше на Форумот "Еден појас, еден пат", што се одржува во Пекинг, Народна ...

Во организација на Дипломатската академија при Министерството за надворешни работи на Република Македонија, група од 62 студенти од 22 држави  од Дипломатската академија ...

Учество на Министерот за надворешни работи Никола Попоски на Конференција за Западен Балкан, Стокхолм 29.05.2017 година
Македонија: Министерот за надворешни работи - Рано е да се каже дали излеговме од кризата
МНР Попоски од Рим: „На Балканот му е потребен чесен пристап и догледно членство во ЕУ“
Учество на ЗПВРМ и МНР, Никола Попоски на манифестацијата „Македонија во чест на Св. Кирил“ во Рим
Интервју на ЗПВРМ и МНР Никола Попоски за „МИА“
Интервју на ЗПВРМ и МНР Никола Попоски за „ИБНА“ - „Промените на границите на Балканот не се патот напред“
Средба на МНР Никола Попоски со МНР на Кипар Јанис Касулидес
Учество на ЗПВРМ и МНР Попоски на 127-та Сесија на Комитетот на министри на Советот на Европа
Учество на ЗПВРМ и МНР Никола Попоски на Форум во Пекинг
Гости од Дипломатската академија од Виена во посета на МНР

ДИПЛОМАТСКИ И КОНЗУЛАРНИ ПРЕТСТАВНИШТВА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ВО АЗИЈА

  • ИЗРАЕЛ
  • ИНДИЈА
  • ЈАПОНИЈА
  • КАЗАХСТАН
  • КАТАР
  • НР КИНА
  • ОБЕДИНЕТИ АРАПСКИ ЕМИРАТИ
Israel ДРЖАВА ИЗРАЕЛ
Амбасада на Република Македонија во Тел Авив
Амбасадор, г-дин Пајо Авировиќ
Paz Tower, 5 Shohan Street, 52136 Ramat Gan T: ++ 972 737 154 900
T: ++ 972 542 092 092
T: ++ 972 546 656 020
F: ++ 972 361 247 89
M: telaviv@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
India РЕПУБЛИКА ИНДИЈА
Амбасада на Република Македонија во Њу Делхи
Ги покрива: Малезија, Шри Ланка, Индонезија, Непал и Сингапур
Амбасадор, г-дин Тони Атанасовски
Адреса:
Vasant Vihar Block A 15/30 New Delhi 110016

  T: ++ 91 (11) 4614 2603                                   F: ++ 91 (11) 4614 2604

M: delhi@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Japan ЈАПОНИЈА
Амбасада на Република Македонија во Токио
Амбасадор, Андријана Цветковиќ
Higashi Gotanda 5-16-17, Shinagawa-ku, Tokyo 141-0022 T: +81 3 6868 7110

F: +81 3 6447 7930

M: tokyo@mfa.gov.mk

локација на мапа >>   веб страна >>
Kazakhstan РЕПУБЛИКА КАЗАХСТАН
Амбасада на Република Македонија во Астана
Амбасадор, г-дин Илија Псалтиров
Ul. “Tashenov” No3, Astana 010000,
Republic of Kazakhstan

Т: +7 7002221973  

M: astana@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Qatar ДРЖАВА КАТАР
Амбасада на Република Македонија во Доха
 

Амбасадор, 

Вршител на работи, г-ѓа Вукица Кртолица Поповска

Al Eithart Street 941, Area 63, Al Dafna, West Bay, Doha

T: ++ 974 49 31 374 F: ++ 974 48 31 572
M: doha@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
China НАРОДНА РЕПУБЛИКА КИНА
Амбасада на Република Македонија во Пекинг
Ги покрива: Демократска Народна Република Кореа, Монголија, Социјалистичка Република Виетнам и Тајланд

Амбасадор, 

Вршител на работи, г-ѓа Зорица Ташковска

Sun Li Tun Diplomatic Compound 3-2-21, Post code 100600, Beijing - PR China T: ++ 86 10 6532 7846
T: ++ 86 10 6532 7848
F: ++ 86 10 6532 7847
M: beijing@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
United-Arab-Emirates ОБЕДИНЕТИ АРАПСКИ ЕМИРАТИ
Амбасада на Република Македонија во Абу Даби
Амбасадор, г-дин Сашо Ташевски
  • Abu Dhabi Island, W9, C61, Mezanine M02, PO BOX 108225,Abu Dhabi

M: +971503308151

T:  +97126505130

F: +97126359744

M: abu.dabi@mfa.gov.mk

локација на мапа >>   веб страна >>

Конзуларни услуги