Home Australia

Министер Никола Попоски

  left1

ПРОФИЛ НА МИНИСТЕРОТ

ИНТЕРВЈУА и ГОВОРИ

Следете го министерот на:
facebook11 twitter11                      

Дипломатски дневник

Контакт Инфо

Адреса:

МИНИСТЕРСТВО ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ
булевар “Филип Втори Македонски“ бр. 7
1000 Скопје
Република Македонија

Контакт:

Тел: +389 2 3115 266 Факс: +389 2 3115 790
Е-пошта:mailmnr@mfa.gov.mk
Е-пошта:vizencentar@mfa.gov.mk

Публикации

ДИЈАСПОРА

На 29. мај 2017., министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Попоски, учествуваше на Конференцијата за Западен Балкан, што во организација на ...

Попоски во Рим на неформален состанок за Западен Балкан

Автор: Кристијана Мисори

24. мај 2017., 19:39

„Без извесност дека во некој рок ќе има интеграција во ЕУ, постои ризик дека жарот кај граѓаните на Балканот ќе гасне, а ЕУ да биде одвлечена од други проблеми, особено ...

Во рамките на манифестацијата „Македонија во чест на Св. Кирил“, министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Попоски, денеска, во Рим, ја ...

Интервју на ЗПВРМ и МНР Никола Попоски за „МИА“

Дата: 23.05.2017 година

Попоски: Излезот не е во просто менување на парламентарното мнозинство

ИБНА/Интервју – Попоски: „Промените на границите на Балканот не се патот напред“

Од Спирос Сидерис/ Објавено на: 21.05.2017
...

На маргините на 127 сесија на Комитетот на министри на Советот на Европа која се одржа денес во Никозија во рамките на кипарското претседателство со Советот, ЗПВРМ и МНР ...

Министерот за надворешни работи Никола Попоски учествуваше  на 127. сесија на  Комитетот на министри на Советот на Европа, што се одржа во Никозија, со која ...

Заменик претседателот на Владата на РМ и Министер за надворешни работи, Никола Попоски, учествуваше на Форумот "Еден појас, еден пат", што се одржува во Пекинг, Народна ...

Во организација на Дипломатската академија при Министерството за надворешни работи на Република Македонија, група од 62 студенти од 22 држави  од Дипломатската академија ...

Учество на Министерот за надворешни работи Никола Попоски на Конференција за Западен Балкан, Стокхолм 29.05.2017 година
Македонија: Министерот за надворешни работи - Рано е да се каже дали излеговме од кризата
МНР Попоски од Рим: „На Балканот му е потребен чесен пристап и догледно членство во ЕУ“
Учество на ЗПВРМ и МНР, Никола Попоски на манифестацијата „Македонија во чест на Св. Кирил“ во Рим
Интервју на ЗПВРМ и МНР Никола Попоски за „МИА“
Интервју на ЗПВРМ и МНР Никола Попоски за „ИБНА“ - „Промените на границите на Балканот не се патот напред“
Средба на МНР Никола Попоски со МНР на Кипар Јанис Касулидес
Учество на ЗПВРМ и МНР Попоски на 127-та Сесија на Комитетот на министри на Советот на Европа
Учество на ЗПВРМ и МНР Никола Попоски на Форум во Пекинг
Гости од Дипломатската академија од Виена во посета на МНР

ДИПЛОМАТСКИ И КОНЗУЛАРНИ ПРЕТСТАВНИШТВА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ВО АВСТРАЛИЈА

  • АВСТРАЛИЈА
  • НОВ ЗЕЛАНД
Australia ЗАЕДНИЦА НА АВСТРАЛИЈА
Амбасада на Република Македонија во Канбера
Го покрива: Нов Зеланд
Амбасадор, г-дин Веле Трпевски
25 Cobbadah street, O'MALLEY 2606, ACT T: ++ 612 6282 6220 F: ++ 612 6282 6229
M: macedonia@grapevine.com.au
локација на мапа >>   веб страна >>
New-Zealand НОВ ЗЕЛАНД
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Канбера, ЗАЕДНИЦА НА АВСТРАЛИЈА
  локација на мапа >>

Конзуларни услуги