Дипломатски дневник

Пријатели на РМ пред Советот за надворешни работи:
1. Спроведување на политичкиот договор без изговори и во целост, во случај со изборите на 24 април. Во спротивно, никој нема да не сфати сериозно.
2. Советот на ЕУ да поддржи преговори за членство со РМ по спроведениот договор. Во спротивно, секој ќе има основа да се запраша за кредибилитетот и принципиелноста во ЕУ-проширувањето.

                                                                                                                                                                                                  Никола Попоски

Конзуларни услуги