Интервјуа и говори

Интервјуа и говори на министерот

Интервју на ЗПВРМ и МНР Никола Попоски за „МИА“

Дата: 23.05.2017 година

Попоски: Излезот не е во просто менување на парламентарното мнозинство

ИБНА/Интервју – Попоски: „Промените на границите на Балканот не се патот напред“

Од Спирос Сидерис/ Објавено на: 21.05.2017
http://ibna.eu/ibnaexclusive-interview-poposki-border-changes-in-the-balkans-are-not-the-way-forward/

Интервју на ЗПВРМ и МНР Никола Попоски за магазинот „Српска Економија“

Дата: март, 2017

Новинар: Милица Кривокапиќ, Митко Арнаудов

Интервју на ЗПВРМ и МНР Никола Попоски за „Дер Стандард“

Дата: 11 декември 2016 година

Новинар: Аделхајм Вулфл

Интервју на ЗПВРМ и МНР Никола Попоски за „Ди Пресе“

Новинар: Вилен Шнајдер

Дата:15 ноември 2016 година

Интервју на ЗПВРМ и МНР Никола Попоски за „Сител“

Дата: 09 ноември 2016 година

Новинар: Валентин Николовски

Интервју на ЗПВРМ и МНР Никола Попоски за „Ди Велт“

Новинар: Соња Гилерт

Дата: 19 октомври 2016 година

ОБРАЌАЊЕ на H.E. НИКОЛА ПОПОСКИ

Заменик претседател на Владата и Министер за надворешни работи на Република Македонија
Парламентарно собрание на ОБСЕ 2016 Есенска сесија
Скопје, 29 септември – 2 октомври 2016
Втора сесија: Развој на демократските институции и човековите права во Југоисточна Европа: улогата на ОБСЕ

Интервју на ЗПВРМ и МНР Никола Попоски за „Телма“

Дата: 28 септември 2016 година

Новинар: Сања Васиќ

Интервју на ЗПВРМ и МНР Никола Попоски за „Гласот на Америка“

Дата: 26 септември 2016 година

Новинар: Јане Бојаџиевски

Конзуларни услуги