Заменик Министер
  Лични податоци  

Илија Исајловски

  • Дата на раѓање: 14.06.1972
  • Националност: македонско
  • Брачна состојба: oженет

 

   Образование
 

 - 1990-1994 - Правен факултет, Универзитет Св. Кирил и Методи во Скопје , Република Македонија

-  1998 - 2000 –постдипломски студии, Политички науки

- 1998 - специјализација/обука во областа на меѓународното јавно право на Институтот за меѓународни односи, Клингендал, Хаг, Холандија

- 2004  - специјализација во областа на Европското јавно право и Евро-атлантска безбедност, Дипломатска академија, Кралство Норвешка

- 2004 - специјализација во областа на меѓународно право на Дипломатската академија, Египет

          -  2009-2014 - Факултет за менаџмент, Ростов Универзитет, Руска Федерација

   Кариера

 

 

 

-1992-1996 - Раководител на оддел за правни работи во ,,Макоимпекс-Скопје

- 1996 - Министерство за надворешни работи на Република Македонија

 - 1996-1997 -соработник во Директоратот за конзуларни работи

- 1998 - соработник во Директоратот за политички билатерални односи со земјите од Западна и Централна Европа и Директорат за билатерална соработка со СРЈугославија, Р.Албанија, Р.Грција и Р.Бугарија

- 1999-2001  - Прв секретар во амбасадата на РМ во Украина

- 2003 - Вршител на работи во амбасадата на РМ во Украина

- 2004  -  Раководител на одделение за Руска Федерација и Украина – сектор за билатерални политички односи

- 2005 - Раководител на одделение за Евро-азиски земји

- 2006 – Советник во амбасадата на РМ во Руската Федерација

- 2007 -  Министер советник во амбасадата на РМ во Руската Федерација

-2008 - Раководител на Сектор за поддршка на активностите на Кабинетот на МНР

- 2008 - Амбасадор на РМ во Украина

- 2009 - Раководител на Сектор за Евро-азиски земји

- 2009 - Амбасадор на РМ во Руската Федерација

- 2009 - Амбасадор на РМ во Р. Белорусија

- 2014 - Директор на Директоратот за меѓународно право во МНР на РМ

- 2014 - Амбасадор на РМ во НР Кина

-2014 /2015 /2016 - нерезидентен Амбасадор на РМ за ДНР Кореа, Виетнам, Монголија и Кралството Тајланд

- 2016 - Заменик министер во Министерството за надворешни работи на Република Македонија

   Награди и признанија

 

 


           -  2011, 2012 - награда за промоција на националниот бизнис (Asti Group pervii rank)

            -  2008 - награда од Министерството за одбрана на Украина (CREST muzhestva)

         -  2003 - награда од Комитетот за национално единство на Украина (Rushnik nacionalnogo Unity)

  Странски јазици

  - Англиски, руски, српски и украински јазик

Конзуларни услуги