Северна Македонија во светот

По повод одбележувањето на 24 годишнината од прогласување на независноста на Република Македонија 8 септември, во резиденцијата на амбасадорот Псалтиров во Астана, на 15 септември 2015 година беше организиран свечен коктел.

 

dirPL BHLG76ntfvZSgUf4COg6t2ZxN4xEs9jZ8SsZY

На коктелот присуствуваа претставници на дипломатскиот кор и на МНР на РК. На присутните им се обрати амбасадорот Псалтиров, кој ги истакна најважните точки од соработката помеѓу двете земји, потенцирајќи дека економската дипломатија е во фокусот на делувањето на амбасадата.

Конзуларни услуги