Северна Македонија во светот

 На 12 јануари по повод осум годишнината од хеликоптерската несреќа во која трагично загинаа 11 припадници на воздухопловната бригада на АРМ, во Кампот Бутмир-Сараево беше одадена почит за загинатите. По тој повод на спомен обележјето, венци со свежо цвеќе положија претставникот на Амбасадата на Република Македонија, А.Крстевски генерал мајор Ј. Луиф, командант на ЕУФОР во БиХ, мајор на Армијата на РМ, И.Никчевски, претставници на Армијата на САД и претставник од Здружението на Македонците во Сараево.

saraevo

Конзуларни услуги