Северна Македонија во светот

На 26 февруари 2016 година по повод 12 годишнината од авионската несреќа во која загина ППРМ Борис Трајковски и членовите на делегацијата пред спомен – обележјето кај Матича Брда, Ротимље, општина Столац кај Мостар беше одадена почит за загинатите. 

 

saraevo2

По тој повод, венци свежо цвеќе положија делегација од Владата на РМ, предводена од Државниот секретар во МНР на РМ, Елена Кузмнаовска, придружувана од генерал-мајор Димче Петровски, претставникот на Кабинетот на ПРМ Ѓ. Иванов, Милутин Арсоски, делегација на МНР на БиХ, делегација од Министерството за одбрана на БиХ, претставници на Град Мостар и Градоначалникот на градот Мостар Љубо Бешлиќ, Амбасадорката на Норвешка во БиХ, Вибеке Лило, Доајен на Дипломатски Кор во БиХ, претставници на Херцеговачко-неретванската жупанија, претставниците на Армијата на РМ кој учествуват во Операцијата EUFOR ALTEA во БиХ и претставниците на македонските здруженија во БиХ.

saraevo1

Конзуларни услуги