Соопштенија

Заменик-министерот за надворешни работи, Aрта Точи, на 07.08.2017 година, оствари средба со амбасадорот на Обединетите Арапски Емирати во Република Македонија, со седиште во Рим, Saqer Al Raisi и со директорот на Одделот за меѓународни односи и член на Одборот на директори на Dubai EXPO2020, Tarek Oliveira Shayya.

SAM 5431

Посетата на високата делегација од ОАЕ на РМ и средбата со ЗМНР Точи е во функција на промовирање на можностите и утврдување на деталите за евентуално учество на Република Македонија на саемот EXPO2020, кој ќе се одржи во Дубаи во период од 20.10.2020 до 10.04.2021 година.

SAM 5437

Конзуларни услуги