Соопштенија

Денеска (12 април 2018 година, четврток), во Вила Охрид, министерот за надворешни работи, Никола Димитров се сретна со неговиот колега од Грција, министерот Никос Коѕијас. На средбата која се одржа во отворена атмосфера, се разговараше за сите аспекти за разликата околу името.

20180412 Sredba Dimitrov Kocias 6149

20180412 Sredba Dimitrov Kocias 6166

Истовремено, средба имаа и работните групи од Република Македонија и Грција, составени од високи дипломати кои врз основа на напредокот што го направија на средбата во Виена, усогласија дел од текстот кој што се однесува на идната соработка во неколку области.

20180412 Sredba ravotna grupa 6181

Конзуларни услуги