ЕВРОПА

 

Амбасади на Република Северна Македонија во Европа
 • АВСТРИЈА
 • АЛБАНИЈА
 • БЕЛГИЈА
 • БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА
 • БУГАРИЈА
 • ВЕЛИКА БРИТАНИЈА
 • ГЕРМАНИЈА
 • ГРЦИЈА
 • ДАНСКА
 • ЕСТОНИЈА
 • ИТАЛИЈА
 • КОСОВО
 • НОРВЕШКА
 • ПОЛСКА
 • РОМАНИЈА
 • РУСИЈА
 • СВЕТА СТОЛИЦА
 • СЛОВЕНИЈА
 • СРБИЈА
 • ТУРЦИЈА
 • УКРАИНА
 • УНГАРИЈА
 • ФРАНЦИЈА
 • ХОЛАНДИЈА
 • ХРВАТСКА
 • ЦРНА ГОРА
 • ЧЕШКА
 • ШВАЈЦАРИЈА
 • ШВЕДСКА
 • ШПАНИЈА
Austria РЕПУБЛИКА АВСТРИЈА
Амбасада на Република Северна Македонија во Виена
Ги покрива: Словачка Република

Амбасадор, г. Ненад Колев

 

Kinderspitalgasse 5/2, A-1090 Vienna T: ++ 43 (0)1 5248756 F: ++ 43 (0)1 5248753
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +436642688015  
локација на мапа >>   веб страна >>
Albania РЕПУБЛИКА АЛБАНИЈА
Амбасада на Република Северна Македонија во Тирана

Амбасадор, 

Вршител на должност, г-дин Данчо Марковски

Rr. Kavajes, nr. 116, Tirana T: ++ 355 4 2230909
T: ++ 355 4 2274765
F: ++ 355 4 2232514
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: ++ 00355684098313  
локација на мапа >>   веб страна >>
Belgium КРАЛСТВО БЕЛГИЈА
Амбасада на Република Северна Македонија во Брисел
Го покрива: Големо Војводство Луксембург
Вршител на должност, г-ѓа Њомза Исмаили
Rue de la Loi, 38 1040 Brussels T: ++ 322 734 56 87
T: ++ 322 732 91 08
F: ++ 322 732 07 17
M: [email protected]
локација на мапа >>   веб страна >>
Bosnia-and-Herzegovina БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА
Амбасада на Република Северна Македонија во Сараево

 

Амбасадор, г. Екрем Ебиби

Splitska 57, Saraevo T: ++ 387 33 810 760
T: ++ 387 33 269 401
T: ++ 387 33 269 402
F: ++ 387 33 810 760
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +0038766913821  
локација на мапа >>   веб страна >>
Bulgaria РЕПУБЛИКА БУГАРИЈА
Амбасада на Република Северна Македонија во Софија
Амбасадор, г-дин Марјан Ѓорчев
Frederic Joliot-Curie 17 block 2, floor 3, Suite 5 1113 Sofia T: ++ 359 2 870 15 60
T: ++ 359 2 870 50 98
F: ++ 359 2 971 28 32
M: [email protected]
локација на мапа >>   веб страна >>
United-Kingdom ВЕЛИКА БРИТАНИЈА
Амбасада на Република Северна Македонија во Лондон

Амбасадорг-ѓа Александра Миовска

Suite 2.1 & 2.2, Bucking Court, 75-83 Buckingham Gate, London SW1E 6PE T: ++ 44 207 976 0535
T: ++ 44 207 976 0538
F: ++ 44 207 976 0539
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +44 791 768 4668  
локација на мапа >>   веб страна >>
Germany СОЈУЗНА РЕПУБЛИКА ГЕРМАНИЈА
Амбасада на Република Северна Македонија во Берлин
Амбасадор, г-дин Сашо Марковски
Koenigsallee 2-4, 14193 Berlin T: ++ 49 30 890 69 522
T: ++ 49 30 895 41 194
F: ++ 49 30 890 69 525
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +49 15255691603  
локација на мапа >>   веб страна >>
Greece РЕПУБЛИКА ГРЦИЈА
Канцеларија за врски на Република Северна Македонија во Атина

Амбасадор, 

Вршител на должност,

Papadiamanti 15, P.Psychico 154 52, Athens T: ++ 30 210 67 49 585
T: ++ 30 210 67 49 548
F: ++ 30 210 67 49 572
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +00306944743071  
локација на мапа >>   веб страна >>
Denmark КРАЛСТВО ДАНСКА
Амбасада на Република Северна Македонија во Копенхаген
Вршител на должност, г.Александар Новотни

H.C. Andersens Boulevard 37, 2.tv.

1553 København V

T: ++ 45 39 76 69 20
T: ++ 45 39 76 69 28
F: ++ 45 39 76 69 23
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +45 21 73 07 07  
локација на мапа >>   веб страна >>
Estonia РЕПУБЛИКА ЕСТОНИЈА
Амбасада на Република Северна Македонија во Талин

 

Вршител на должност, г-ѓа Софија Ашикова

Suurtuki 4A-12, 10133 Tallinn T: ++ 372 644 04 72 F: ++ 372 644 04 72
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +372 5783 6480  
локација на мапа >>   веб страна >>
Italy ИТАЛИЈАНСКА РЕПУБЛИКА
Амбасада на Република Северна Македонија во Рим
Го покрива и Суверен Воен Ред на Малта
Вршител на должност, г-ѓа Магдалена Димова
Via Bruxelles 73/75, 00198 Rome T: ++ 39 06 84 24 11 09
T: ++ 39 06 84 11 470
T: ++ 39 06 84 24 11 32
T: ++ 39 06 84 19 868 Конз. одд.
F: ++ 39 06 84 24 11 31
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +00393397804386  
локација на мапа >>   веб страна >>
Kosovo РЕПУБЛИКА КОСОВО
Амбасада на Република Северна Македонија во Приштина

Амбасадор, 

Вршител на должност, Т. Петровски

ul. "24 May" бр. 136 Prishtina T: ++ 381 38 247 462 F: ++ 381 38 247 463
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +38349338049  
локација на мапа >>   веб страна >>
Norway КРАЛСТВО НОРВЕШКА
Амбасада на Република Северна Македонија во Осло

Амбасадор, г-дин Серџим Мухамед

Erling Skjalgssonsgate 19 B, 0267 Oslo T: ++ 47 2255 1544 F: ++ 47 2255 0622
M: [email protected]
Дежурен број 
(само за итни ситуации вон работно време)
T: ++ 00 47 462 30 871

локација на мапа >>   веб страна >>
Poland РЕПУБЛИКА ПОЛСКА
Амбасада на Република Северна Македонија во Варшава
Ги покрива: Република Латвија (Летонија) и Република Литванија
Амбасадор, г. Васил Пановски
Krolowej Marysienki 40 02-954 Warszawa T: ++ 48 22 651 72 91
T: ++ 48 22 651 72 92
F: ++ 48 22 651 72 92
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +48 696 091 291
T: +48 604 090 117
 
локација на мапа >>   веб страна >>
Romania РОМАНИЈА
Амбасада на Република Северна Македонија во Букурешт
Ја покрива: Република Молдавија

Амбасадор, г. Габриел Атанасов

 

Str. General Nicolae C. Dona, Nr 6  Sector 1, 010782 Bucharest T: ++ 40 21 210 0880

F: ++ 40 21 211 7295
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: (+4) 0739 911 198  
локација на мапа >>   веб страна >>
Russia РУСКА ФЕДЕРАЦИЈА
Амбасада на Република Северна Македонија во Москва
Ja покрива: Белорусија
Вршител на должност, Оливера Чаушевска-Димовска
Dmitrija Uljanova 16 corpus 2, entrance 8, floor 1, Suite 509 & 510, 117292 Moscow T: ++ 74 99 124 33 57
T: ++ 74 99 124 33 59
F: ++ 74 95 982 36 34
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +79296841352  
локација на мапа >>   веб страна >>
Vatican-City СВЕТА СТОЛИЦА (ВАТИКАН)
Амбасада на Република Северна Македонија при Светата Столица

Амбасадор, 

Вршител на должност, г-ѓа Сања Митровска

Via di Porta Cavalleggeri, 143 00165 Rome T: ++ 39 06 635 878
T: ++ 39 06 635 639
F: ++ 39 06 634 826
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +39 389 158 62 14  
локација на мапа >>   веб страна >>
Slovenia РЕПУБЛИКА СЛОВЕНИЈА
Амбасада на Република Северна Македонија во Љубљана

Амбасадор, г-ѓа Сузана Зеленковска

 

Rozna dolina, cesta IV/2, 1000 Ljubljana T: ++ 386 1 421 00 21
T: ++ 386 1 421 00 22
F: ++ 386 1 421 00 23
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +386 41 544 222  
локација на мапа >>   веб страна >>
Serbia РЕПУБЛИКА СРБИЈА
Амбасада на Република Северна Македонија во Белград

Амбасадор,

Вршител на должност, г. Александар Поповски

Gospodar Jevremova 34, 11 000 Belgrade T: ++ 381 11 328 49 24
T: ++ 381 11 328 49 67
F: ++ 381 11 328 50 76
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +381 63/651 283  
локација на мапа >>   веб страна >>
Turkey РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА
Амбасада на Република Северна Македонија во Анкара
Ги покрива: Исламска Република Иран, Киргиска Република, Азербејџанска Република и Република Узбекистан

 

Амбасадор, г. Звонко Муцунски

Karaca sokak 24/5-6 Gaziosmanpasha Ankara T: ++ 903 12 439 92 04
T: ++ 903 12 439 92 08
F: ++ 903 12 439 92 06
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +90 539 456 97 10  
локација на мапа >>   веб страна >>
Ukraine УКРАИНА
Амбасада на Република Северна Македонија во Киев

Амбасадор, г. Крум Ефремов

Ivan Fedorov 12 Kiev, 03150 T: ++ 380 44 287 78 82 F: ++ 380 44 287 78 92
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +380 66 95 66 522  
локација на мапа >>   веб страна >>
Hungary УНГАРИЈА
Амбасада на Република Северна Македонија во Будимпешта
Ги покрива и Нигерија
Амбасадор, г. Горан Стевчевски
Andrassy ut 130 1, em 1-2, 1062 Budapest T: ++ 36 1 33 60 510 F: ++ 36 1 33 60 511
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +36 301609390  
локација на мапа >>   веб страна >>
France ФРАНЦУСКА РЕПУБЛИКА
Амбасада на Република Северна Македонија во Париз
Ги покрива Португалија и Кралството Мароко
Амбасадор, г-ѓа Јадранка Чаушевска Димов
5, rue de la Faisanderie, 75116 Paris T: ++ 331 45 77 10 50
T: ++ 331 45 77 89 63
T: ++ 331 45 77 10 73
F: ++ 331 45 77 14 84
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +00 33 6 80 08 08 90  
локација на мапа >>   веб страна >>
Netherlands КРАЛСТВО ХОЛАНДИЈА
Амбасада на Република Северна Македонија во Хаг
Ja покрива и Организацијата за Забрана на Хемиското Оружје ОПЦВ

Амбасадор, 

Вршител на должност, г-ѓа Елена Бодева

Laan van Meerdervoort 50 - C, 2517 AM Den Haag T: ++ 31 70 427 44 64 F: ++ 31 70 427 44 69
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +31 6 38174907  
локација на мапа >>   веб страна >>
Croatia РЕПУБЛИКА ХРВАТСКА
Амбасада на Република Северна Македонија во Загреб

Амбасадор,

Вршител на работи, г. Назиф Џафери

Kralja Zvonimira 6/1, 10000 Zagreb T: ++ 385 1 45 72 812
T: ++ 385 1 46 17 261
F: ++ 385 1 46 20 369
M: [email protected]
Дежурен број 
(само за итни ситуации вон работно време)
T: ++ 385 91 604 8000локација на мапа >>   веб страна >>
Montenegro РЕПУБЛИКА ЦРНА ГОРА
Амбасада на Република Северна Македонија во Подгорица

Амбасадор, г. Михајло Трпкоски

Вршител на должност,

Hercegovacka 49/3 20000 Podgorica T: ++ 382 20 667 415
T: ++ 382 20 667 416
F: ++ 382 20 667 205
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +382 67 220 3705  
локација на мапа >>   веб страна >>
Czech-Republic ЧЕШКА РЕПУБЛИКА
Амбасада на Република Северна Македонија во Прага
 • Вршител на должност, г. Орце Џалески
Na Vetru 4, 162 00 Prague 6 T: ++ 420 222 521 093 F: ++ 420 222 521 108
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +00 420 778 443 396  
локација на мапа >>   веб страна >>
Switzerland ШВАЈЦАРСКА КОНФЕДЕРАЦИЈА
Амбасада на Република Северна Македонија во Берн
Го покрива: Принципат Лихтенштајн

Амбасадор, г. Кенан Рамадани

Вршител на должност, 

Kirchenfeldstrasse., 30, CH - 3005 Bern T: ++ 41 31 352 00 02
T: ++ 41 31 352 00 16
T: ++ 41 31 352 00 28
T: ++ 41 31 352 00 30
F: ++ 41 31 352 00 57
F: ++ 41 31 352 00 37
M: [email protected]
локација на мапа >>   веб страна >>
Sweden КРАЛСТВО ШВЕДСКА
Амбасада на Република Северна Македонија во Стокхолм
Ја покрива: Република Финска

Амбасадор, г-ѓа Мира Крајачиќ

 

Riddargatan 35, 100 55 Stockholm T: ++ 46 8 661 18 30
T: ++ 46 8 667 21 45 (конзуларно одделение)
F: ++ 46 8 661 03 25
M: [email protected]
Дежурен број 
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +46 768 940347

 
локација на мапа >>   веб страна >>
Spain КРАЛСТВО ШПАНИЈА
Амбасада на Република Северна Македонија во Мадрид

Ги покрива: Андора и Аргентина

Амбасадор, г. Оливер Крлиу

Calle Don Ramon de la Cruz, 107 2B, 28006 Madrid T: ++ 34 91 571 72 98 F: ++ 34 91 571 34 81
M: [email protected]
Дежурен број 
(само за итни ситуации вон работно време)
T: ++ 34 620 126308
 
локација на мапа >>   веб страна >>

 

Држави во ЕВРОПА во кои Република Северна Македонија е претставена преку друга држава
 • АНДОРА
 • ИРСКА
 • ИСЛАНД
 • ЛАТВИЈА
 • ЛИТВАНИЈА
 • ЛИХТЕНШТАЈН
 • ЛУКСЕМБУРГ
 • МАЛТА
 • МОЛДАВИЈА
 • ПОРТУГАЛИЈА
 • СЛОВАЧКА
 • ФИНСКА
Andorra АНДОРА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Северна Македонија во Мадрид, КРАЛСТВО ШПАНИЈА
  локација на мапа >>
Ireland ИРСКА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Северна Македонија во Лондон, ВЕЛИКА БРИТАНИЈА
  локација на мапа >>
Iceland РЕПУБЛИКА ИСЛАНД
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Северна Македонија во Лондон, ВЕЛИКА БРИТАНИЈА
  локација на мапа >>
Latvia РЕПУБЛИКА ЛАТВИЈА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Северна Македонија во Варшава, РЕПУБЛИКА ПОЛСКА
  локација на мапа >>
Lithuania РЕПУБЛИКА ЛИТВАНИЈА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Варшава, РЕПУБЛИКА ПОЛСКА
  локација на мапа >>
Liechtenstein ПРИНЦИПАТ ЛИХТЕНШТАЈН
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Северна Македонија во Берн, ШВАЈЦАРСКА КОНФЕДЕРАЦИЈА
  локација на мапа >>
Luxembourg ГОЛЕМО ВОЈВОДСТВО ЛУКСЕМБУРГ
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Северна Македонија во Брисел, КРАЛСТВО БЕЛГИЈА
  локација на мапа >>
malta node picture МАЛТА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Северна Македонија во Рим, ИТАЛИЈАНСКА РЕПУБЛИКА
  локација на мапа >>
Moldova РЕПУБЛИКА МОЛДАВИЈА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Северна Македонија во Букурешт, РОМАНИЈА
  локација на мапа >>
Portugal ПОРТУГАЛИЈА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Северна Македонија во Париз, ФРАНЦУСКА РЕПУБЛИКА
  локација на мапа >>
Slovakia СЛОВАЧКА РЕПУБЛИКА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Северна Македонија во Виена, РЕПУБЛИКА АВСТРИЈА
  локација на мапа >>
Finland РЕПУБЛИКА ФИНСКА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Северна Македонија во Стокхолм, КРАЛСТВО ШВЕДСКА
  локација на мапа >>

 

Конзулати на Република Северна Македонија во Европа
 • ГЕРМАНИЈА, Бон
 • ГЕРМАНИЈА, Минхен
 • ГРЦИЈА, Солун
 • ИТАЛИЈА, Венеција
 • ТУРЦИЈА, Истанбул
Germany СОЈУЗНА РЕПУБЛИКА ГЕРМАНИЈА
КОНЗУЛАРНО ОДДЕЛЕНИЕ БОН

 

 

Botshaft der republik Makedonien - Aussenstielle Bonn, Heilsbachster.24, 53123 Bonn

T: ++ 49 228 237 986 F: ++ 49 228 231 025
M: [email protected]
локација на мапа >>    
Germany СОЈУЗНА РЕПУБЛИКА ГЕРМАНИЈА
Генерален конзулат на Република Северна Македонија во Минхен

Генерален конзул, 

Вршител на должност, г. Сашо Аврамовски

Brienner Straße 56, 80333 München T: ++ 49 89 542 447 56 F: ++ 49 89 542 447 58
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +49 162 9 255 254  
локација на мапа >>    
Greece РЕПУБЛИКА ГРЦИЈА
Канцеларија за конзуларни, економски и трговски работи на Република Северна Македонија во Солун

Генерален конзул, 

Вршител на должност, г-ѓа Ангелина Михировска

Tsimiski 43, 54623 Thessaloniki T: ++ 30 2310 277 347 F: ++ 30 2310 278 598
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +30 698 720 04 10  
локација на мапа >>    
Italy ИТАЛИЈАНСКА РЕПУБЛИКА
Генерален конзулат на Република Северна Македонија во Венеција
Генерален конзул г-дин Стојан Витанов
Via Linghindal, 5, 30172 Maestre, Venezia T: ++ 39 041 532 02 82
T: ++ 39 041 532 72 80
F: ++ 39 041 532 12 79
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +393348008772  
локација на мапа >>    
Turkey РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА
Генерален конзулат на Република Северна Македонија во Истанбул

Генерален конзул, 

Актан Аго

Inönü Cad., Üçler Apt. No: 12 D 4, Gümüşsuyu, Taksim, İstanbul T: ++ 90 212 251 22 33
T: ++ 90 212 249 99 77
F: ++ 90 212 293 77 65
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +90 545 614 97 77  
локација на мапа >>    

 

Почесни Конзулати на Република Северна Македонија во ЕВРОПА
 • *
 • АВСТРИЈА, Инсбрук
 • АВСТРИЈА, Санк Пелтен
 • АЗЕРБЕЈЏАН, Баку
 • БЕЛГИЈА, АНТВЕРПЕН
 • БЕЛГИЈА, Еупен
 • БЕЛОРУСИЈА, Минск
 • ГЕРМАНИЈА, Дизелдорф
 • ГЕРМАНИЈА, Дрезден
 • ГЕРМАНИЈА, Мајнц
 • ГЕРМАНИЈА, Ниринберг
 • ГЕРМАНИЈА, Хамбург
 • ЕСТОНИЈА, Тарту
 • ИРСКА, Даблин
 • ИСЛАНД, Рајкјавик
 • ИТАЛИЈА, Бари
 • ИТАЛИЈА, Милано
 • ЛИХТЕНШТАЈН, Вадуз
 • МОНАКО, Монте Карло
 • НОРВЕШКА, Молд
 • ПОРТУГАЛИЈА, Лисабон
 • РОМАНИЈА, Плоешт
 • РОМАНИЈА, Темишвар
 • РУСИЈА, Санкт Петербург
 • СЛОВЕНИЈА, Мурска Собота
 • ТУРЦИЈА, Ајдин
 • ТУРЦИЈА, Анталија
 • ТУРЦИЈА, Газиантеп
 • ТУРЦИЈА, Едрене
 • ТУРЦИЈА, Ескишехир
 • ТУРЦИЈА, Измир
 • ТУРЦИЈА, Коња
 • ТУРЦИЈА, Коџаели
 • ТУРЦИЈА, Малатија
 • ТУРЦИЈА, Тразбон
 • ФИНСКА, Хелсинки
 • ФРАНЦИЈА, Марсеј
 • ХОЛАНДИЈА, С’Гравенмур
 • ХОЛАНДИЈА, Уберген
 • ХРВАТСКА, Задар
 • ХРВАТСКА, Риека
 • ШВЕДСКА, Гетеборг
 • ШПАНИЈА, Валенсија
 • ШПАНИЈА, Мадрид
   
 
 
     
Austria РЕПУБЛИКА АВСТРИЈА
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Инсбрук
г. Вилхелм Риедер, Почесен конзул
дата на именување: 30.07.2004

Manowardagasse 4a,1230 Viena,
Republic of Austria

F: +43 1 887 4008
M: +43 664 73 555 631
T: +43 676 506 2926

М: [email protected]
Austria РЕПУБЛИКА АВСТРИЈА
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Санк Пелтен
г-ѓа. Сузан Редлер, Почесен конзул
дата на именување: 06.12.2012
Rennbahnstraße 43, 3100 ST. Pölten, Republic of Austria T:  +43 370 44 80
M: +43 664 35 71 557
М: [email protected]
 Azerbaijan  РЕПУБЛИКА АЗЕРБЕЈЏАН 
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Баку
 г. Анар Мамадов, Почесен  конзул
 

 AZ 1021, Kaverochkin str.13, Baku

T:+99412 441 34 26
F:+99412 441 34 27

 M: [email protected]

Belgium КРАЛСТВО БЕЛГИЈА
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Антверпен
 г. Рајес Леменс, Почесен конзул
 
 Grote Markt, 23  2000 Antwerpen T: +323 5011135
M: +32486 888666

М: [email protected];

[email protected];

Belgium КРАЛСТВО БЕЛГИЈА
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Еупен
г. Лутз Домел, Почесен конзул
дата на именување: 29.05.2007
Lascheterfeld, 18 B-4700 Eupen, Kingdom of Belgium М: + 32 473 602 108
Ф: + 32 87 67 85 29
М: [email protected]
В: www.lutzdommel.com
Belarus РЕПУБЛИКА БЕЛОРУСИЈА
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Минск
г. Мурат Подгорецки, Почесен конзул
дата на именување: 22.06.2010
Vankovicha str, 26 Minsk,
Republic of Belarus
T: +375 17 268 50 71
Ф: +375 17 210 58 11
M: +375 29 650 01 93
М: [email protected]
В: www.macedonia.by
Germany СОЈУЗНА РЕПУБЛИКА ГЕРМАНИЈА
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Дизелдорф
г. Холгер Михаел Арндт, Почесен конзул
дата на именување: 05.01.2011
Alt-Eller, 38,
40229 Düsseldorf,
Federal Republic of Germany
T: +49 211/ 20 97 30 90
Ф: +49 211/ 2 33 88 55
M: +49 177/ 8 07 90 00
М: [email protected]
M:[email protected]
В:www.honorarkonsulat-mazedonien-nrw.de
Germany СОЈУЗНА РЕПУБЛИКА ГЕРМАНИЈА
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Дрезден
г. Петер Ралф Штрицл, Почесен конзул
дата на именување: 05.04.2011
PST
Philippine-Welser-Str. 11,
86150 Augsburg, Federal Republic of Germany
T:  +49 821/ 4 55 32 20
Ф: +49 821/ 45 53 22 22
M: +49 171/ 1 98 71 30
М: [email protected]
Germany СОЈУЗНА РЕПУБЛИКА ГЕРМАНИЈА
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Мајнц
г. Мирче Филипоски, Почесен конзул
дата на именување: 07.09.2010
Große Langgasse, 8
55116 Mainz,,
Federal Republic of Germany
T:  +49 61 31 61 787 20
Ф: +49 61 31 61 787 10
M: +49 175 438 40 80
М: [email protected]
В: honorarkonsulat-makedonien.de
Germany СОЈУЗНА РЕПУБЛИКА ГЕРМАНИЈА
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Ниринберг
г. Герхард П. Кригер, Почесен конзул
дата на именување: 30.06.2009
Pillenreuther Str. 1
90459 Nürnberg,
Federal Republic of Germany
T: +49 9129/ 9 05 91 83
Т: +49 9129/ 27 08 74
Ф: +49 9129/ 27 09 70
М: +49 151/ 40 16 10 74
М: +49 171/ 3 58 41 23
М: [email protected]
В: [email protected]
Germany СОЈУЗНА РЕПУБЛИКА ГЕРМАНИЈА
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Хамбург
г. Ханс Јурген Беш, Почесен конзул
дата на именување 09.01.2006
Adenauerallee, 25
20097 Hamburg,
Federal Republic of Germany
T:  +49 40/ 284 06 67 26
Ф: +49 40/ 24 14 01
М: +49 172/ 4 12 20 87
М: [email protected]
В: www.honorarkonsulat-mazedonien-hamburg.de
Estonia РЕПУБЛИКА ЕСТОНИЈА
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Тарту
г. Петер Роз, Почесен конзул
дата на именување 13.12.2011
Sõbra 56
Tartu 51013
Republic of Estonia
T:  +372 611 8840
М: +372 551 2300
М: [email protected]
В: www.tallink.com
Ireland ИРСКА
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Даблин
г. Десмонд О’Мали, Почесен конзул
дата на именување 29.05.2007
7 Lynton Court, Merrion Road,
Dublin 4, Republic of Ireland
T: + 353 1 664 3220  
Iceland ИСЛАНД
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Рајкјавик
г. Сашо Андонов, Почесен конзул
дата на именување 04.06.2010
Austurstrond, 8
170 Seltjarnarnes
Reykjavík, Iceland
T: + 354 694 58 71 М: [email protected]
Italy ИТАЛИЈАНСКА РЕПУБЛИКА
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Бари
г. Марчело Вернола, Почесен конзул
дата на именување 05.04.2011
Via Dante, 97
70122 Bari
Italian Republic
T:  +39 080 5211705
Ф: +39 080 5211348
M: +39335 6302200
М: [email protected]
Italy ИТАЛИЈАНСКА РЕПУБЛИКА
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Милано
г. Франческо Пилато, Почесен конзул
дата на именување 11.02.2012
Via G. B. Pirelli 30
20124 Milano
Italian Republic
T:  +39 02 6555024
Ф: +39 02 6570725
M: +39 335 5263160
М: [email protected]
Liechtenstein ПРИНЦИПАТ ЛИХТЕНШТАЈН
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Вадуз
г. Норберт Зегер, Почесен конзул
дата на именување 02.09.1996
P.O. Box 1618
Am. Schrägen Weg - 14
FL - 9490 Vaduz, Fürstentum
Principality of Liechtenstein
T:  + 42 3 232 08 08
Т:  + 42 3 232 00 74
Ф: + 42 3 232 06 30
М: [email protected]
М: [email protected]
Monaco МОНАКО
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Монте Карло
г. Јоаким Боргсвед, Почесен конзул
дата на именување 29.05.2007
Le Columbia Palace
11, Avenue Princesse Grace
Monte Carlo 98 000
Principality of Monaco
T: + 377 97 77 52 05 М: [email protected]
Norway КРАЛСТВО НОРВЕШКА
Почесен генерален конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Молд
г. Кнут Одергард, Почесен генерален конзул
дата на именување 30.09.1996
Hol Gård,
P.O.Box 326,
6401 Molde, Kingdom of Norway
Т:  (+47)71215991
M: (+47)91838667
М: [email protected]
Portugal ПОРТУГАЛСКА РЕПУБЛИКА
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Лисабон
г. Педро Менерес Кудел, Почесен конзул
дата на именување: 2006
Avenida Alvares Cabral, 28
1250-018 Lisbon,
Portuguese Republic
Т:  00 351 21 310 64 05
Ф: 00 351 21 310 64 06
М: [email protected]
Romania РОМАНИЈА
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Плоешт
г. Аурелиан Николае Гогулеску, Почесен конзул
дата на именување 20.05.2008
No.8, Cuza Voda Street,
Ploiesti, Prahova County,
Romania
T:  +4 0244 51 66 66
М: +4 0744 630 576
Ф: +4 0244 512 552
М: [email protected]
М: [email protected]
В: www.cciph.ro
Romania РОМАНИЈА
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Темишвар
г. Павел Ернест Дупта, Почесен конзул
дата на именување 

str. Proclamation from Timisoara No.7 Office 112
Timisoara,Romania

Tel: +40-7455-265551; +40-741-115476

 

М: [email protected];

Russia РУСКА ФЕДЕРАЦИЈА
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Санкт Петербург
г. Сергеј Микхаил Николаевич Бобров, Почесен конзул
дата на именување 06.06.2011
No. 50, block 11 Ligovski str.
191 040 Saint Petersburg,
Russian Federation
Т: + 7 (812) 309 22 24 М: [email protected]
Slovenia РЕПУБЛИКА СЛОВЕНИЈА
Амбасада на Република Северна Македонија во Мурска Собота

 дата на именување 29.03.2014

  г. Штефан Павлињек, Почесен конзул

 Slovenska 21, SI-9000 Murska Sobota T: +386 41 626 216 
F: 

M: [email protected]
  T:   
Turkey РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Ајдин
г. Ибрахим Донерташ, Почесен конзул
дата на именување 20.02.2007
1476/4 Sokak No. 5
Mehmet Yildirim Is Merkezi,
Kat. 2 Daire 3, Alsancak – Izmir
Republic of Turkey
Т: +90 232 463 82 82
M: 0 533 460 31 60
Ф: +90 232 422 24 73
М: [email protected]
Turkey РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Анталија
г. Ахмет Акбалик, Почесен конзул
дата на именување 24.03.2009
OZ-AK Tekstil Konfeksiyon San.ve Tic.A.S.
Ataturk Bulv. 13.Cadde,
34 Portall Plaza Kat.2-3, Ikiteli O.S.B.
Basaksehir – Istanbul, Republic of Turkey
Т: +90 212 486 05 05
M: 0 532 511 11 65
М: [email protected]
В: www.ozaktekstil.com.tr
Turkey РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Газиантеп
г. Мехмет Али Мутафоглу, Почесен конзул
дата на именување 20.12.2011
AK-IPLIK Akrilik Iplik San.ve, Tic.A.S.
3 Organize Sanayi Bolgesi,
C.Dogan Bulv. Gaziantep,
Republic of Turkey
Т: +90 342 337 12 06
Т: +90 342 337 12 07
M: 0 532 324 18 43
М: [email protected]
В: www.akteks.com
Turkey РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Едрене
 г. Коцасинан Махалеси, Почесен конзул
 

E 5 Karayolu Caddesi, Kirklareli Kavsag No 1,Merkez                                    Edirne,Republic of Turkey

 tel:  meil:
Turkey РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Ескишехир
г. Харун Караџан, Почесен конзул
дата на именување 09.01.2013
Eskişehir Ticaret Odası
İki Eylül Caddesi No. 28 Kat.7
Odunpazarı – Eskişehir
Republic of Turkey
Т: +90 222 222 26 22
М:  0 532 583 26 68
Ф: +90 222 220 44 21
М: [email protected]
В: www.etonet.org.tr
Turkey РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА
Почесен генерален конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Измир
г-ѓа Гаје Акчен, Почесен генерален конзул
дата на именување 09.01.2006
ECA PRESS DOKUM SANAYI
Cumhuriyet Cad. Kervansaray Apt. No. 54
Kat.2 No. 12
Harbiye 34367, Istanbul
Republic of Turkey
Т: +90 212 248 83 76
T: +90 212 248 83 77
M: 0 533 379 25 26
M: 0 533 529 96 51
М: [email protected]
В: www.eca.com.tr
Turkey РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Коња
г. Ахмет Зија Гундуз, Почесен конзул
дата на именување 17.06.2008
Bahalik Mah. Metehan Caddesi
Yapici Is Merkezi B Block
No. 204, Konya
Republic of Turkey
Т: +90 332 236 14 50
M: 0 532 356 99 12
Ф: +90 332 238 16 85
Ф: +90 332 235 51 07
М: [email protected]
В: www.gunkar.com
Turkey РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Коџаели
г. Абдулах Чекер, Почесен конзул
дата на именување 01.08.2012
Ipek Plastik Sanayi ve Dis Ticaret
Pazarlama A.S.
Gebze Organize Sanayi Bölgesi
Ihsan Dede Caddesi, 100 Sokak
41480 Kocaeli, Republic of Turkey
Т: +90 262 751 22 36
M: 0 533 591 60 52
Ф: +90 262 751 22 40
М: [email protected]
В: www.isikplastik.com.tr
Turkey РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Малатија
г. Хикмет Танриверди, Почесен конзул
дата на именување 02.10.2007
Karakavak Mevkii
Ankara Asfalti 7.Km
44100 Malatya
Republic of Turkey
Т: +90 212 454 08 75
M: 0 532 461 44 44
Ф: +90 212 454 04 12
М: [email protected]
В: www.tanriverdiholding.com.tr
Turkey РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Тразбон
г. Сири Фуркан Ерен, Почесен конзул
дата на именување 17.06.2008
Cumhuriyet Mah, Devlet Sahil Yolu Cad,
Köleoğlu İş Merkezi No: 53, Daire: 301
Kaşüstü, Yomra /TRABZON
Republic of Turkey
Т: (+90462)344 66 61
M: (+90 532) 397 96 42
Ф: (+90 462) 3446662
М: [email protected]
Finland РЕПУБЛИКА ФИНСКА
Почесен генерален конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Хелсинки
г. Курт Линдбом, Почесен генерален конзул
дата на именување: 20.01.1997
Etelaesplanadi 22 A
00130, Helsinki
Republic of Finland
Т:  + 3589674002
Ф: + 3589674002
М: [email protected]
France ФРАНЦУСКА РЕПУБЛИКА
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Марсеј
г. Ив Јонжер, Почесен конзул
дата на именување: 2006
2-16 Rue Jasques Reattu
13009, Marseille
French Republic
Т: 0608188847  
Netherlands КРАЛСТВО ХОЛАНДИЈА
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во С’Гравенмур
г. Корнелис Содер, Почесен конзул
дата на именување: 20.12.2011
Stevenshof 7
5109 TX s`Gravenmoer
The Netherlands
Т: +31 162 427 699
М: + 31 653 866 088
М: [email protected]
Netherlands КРАЛСТВО ХОЛАНДИЈА
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Уберген
 г. Бено Фридберг, Почесен конзул
 

 Rijkstraatweg 7, 6574 AA Ubbergen

Т: +31(0)20 6644121
М: 

М: [email protected];

Croatia РЕПУБЛИКА ХРВАТСКА
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Задар
г. Гзим Реџепи, Почесен конзул
дата на именување: 13.07.2010
Trg Petra Zoranica, 1
Zadar
Republic of Croatia
Т:  00 385 23 211 162
Ф: 00 385 23 211 162
М: [email protected]
Croatia РЕПУБЛИКА ХРВАТСКА
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Риека
г. Горан Калоѓера, Почесен конзул
дата на именување: 07.12.2009
Trg braće Mažuranića 10
51000 Rijeka
Republic of Croatia
Т:  +385 51 424 140
М: +385 91 1375 870
Ф: +385 51 424 140
М: [email protected]
В: makedonski-konzulat-rijeka.org
Sweden КРАЛСТВО ШВЕДСКА
Почесен генерален конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Гетеборг
г. Ролф Еди Соли, Почесен генерален конзул
дата на именување: 20.02.2007
P.O Box 600, SE 405 30 Göteborg,
Övre Fogelbergsgatan 6,
Kingdom of Sweden
Т:  + 46 31 773 15 90
Ф: + 46 31 773 53 19
М: [email protected]
Spain КРАЛСТВО ШПАНИЈА
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Валенсија
 г. Карлос Флорес Хубериас, Почесен конзул
дата на именување: 21.12.2007
Avda. de San José de la Montaña 14, 1
46008 Valencia
Kingdom of Spain
Т:  +34 963 230 601
M: +34 695 575 845
Ф: + 34 963 828 119
М: [email protected]
Spain КРАЛСТВО ШПАНИЈА
Почесен генерален конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Мадрид
 г. Хусто Хорхе Падрон, Почесен генерален конзул
дата на именување: 04.12.1995
Capitan Haya 60-6°6
28020 Madrid
Kingdom of Spain
Т:  +34 91 570 66 41
M: +34 629 634 987
М: [email protected]

 

Конзуларни услуги