АЗИЈА

 

Амбасади на Република Македонија во Азија
 • ИЗРАЕЛ
 • ИНДИЈА
 • ЈАПОНИЈА
 • КАЗАХСТАН
 • КАТАР
 • НР КИНА
 • ОБЕДИНЕТИ АРАПСКИ ЕМИРАТИ
Israel ДРЖАВА ИЗРАЕЛ
Амбасада на Република Македонија во Тел Авив

Амбасадор, 

вршител на должност, г. Александар Аврамовски

Paz Tower, 5 Shohan Street, 52136 Ramat Gan T: ++ 972 737 154 900
T: ++ 972 542 092 092
T: ++ 972 546 656 020
F: ++ 972 361 247 89
M: telaviv@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
India РЕПУБЛИКА ИНДИЈА
Амбасада на Република Македонија во Њу Делхи
Ги покрива: Малезија, Шри Ланка, Индонезија, Непал и Сингапур
Амбасадор, 
Адреса:
Vasant Vihar Block A 15/30 New Delhi 110016

  T: ++ 91 (11) 4614 2603                                   F: ++ 91 (11) 4614 2604

M: delhi@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Japan ЈАПОНИЈА
Амбасада на Република Македонија во Токио
Амбасадор, Андријана Цветковиќ
Higashi Gotanda 5-16-17, Shinagawa-ku, Tokyo 141-0022 T: +81 3 6868 7110

F: +81 3 6447 7930

M: tokyo@mfa.gov.mk

локација на мапа >>   веб страна >>
Kazakhstan РЕПУБЛИКА КАЗАХСТАН
Амбасада на Република Македонија во Астана
Амбасадор, г-дин Илија Псалтиров
Ul. “Tashenov” No3, Astana 010000,
Republic of Kazakhstan

Т: +7 7002221973  

M: astana@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
Qatar ДРЖАВА КАТАР
Амбасада на Република Македонија во Доха
 

Амбасадор, 

Вршител на работи, г. Драган Јордановски

Al Eithart Street 941, Area 63, Al Dafna, West Bay, Doha

T: ++ 974 49 31 374 F: ++ 974 48 31 572
M: doha@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
China НАРОДНА РЕПУБЛИКА КИНА
Амбасада на Република Македонија во Пекинг
Ги покрива: Демократска Народна Република Кореа, Монголија, Социјалистичка Република Виетнам и Тајланд

Амбасадор, 

Вршител на работи, г-ѓа Зорица Ташковска

Sun Li Tun Diplomatic Compound 3-2-21, Post code 100600, Beijing - PR China T: ++ 86 10 6532 7846
T: ++ 86 10 6532 7848
F: ++ 86 10 6532 7847
M: beijing@mfa.gov.mk
локација на мапа >>   веб страна >>
United-Arab-Emirates ОБЕДИНЕТИ АРАПСКИ ЕМИРАТИ
Амбасада на Република Македонија во Абу Даби
Амбасадор, г-дин Сашо Ташевски
 • Abu Dhabi, Dyeenah St.,Villa No.10, PO Box 108225

 • раб.време: нед-чет. од 10ч.-14ч.
 • working hours:  sunday - thursday  10h-14h

M:+97126505130

F: +97126359744

M: abudabi@mfa.gov.mk

локација на мапа >>   веб страна >>

 

Држави во Азија во кои Република Македонија е претставена преку друга држава
 • АЗЕРБЕЈЏАН
 • ВИЕТНАМ
 • ДНР КОРЕА
 • ИНДОНЕЗИЈА
 • ИРАН
 • КИРГИСТАН
 • КУВАЈТ
 • МАЛЕЗИЈА
 • МОНГОЛИЈА
 • НЕПАЛ
 • САУДИСКА АРАБИЈА
 • СИНГАПУР
 • ТАЈЛАНД
 • УЗБЕКИСТАН
 • ШРИ ЛАНКА
Azerbaijan АЗЕРБЕЈЏАНСКА РЕПУБЛИКА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Анкара, РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА
  локација на мапа >>
Vietnam СОЦИЈАЛИСТИЧКА РЕПУБЛИКА ВИЕТНАМ
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Пекинг, НАРОДНА РЕПУБЛИКА КИНА
  локација на мапа >>
North-Korea ДЕМОКРАТСКА НАРОДНА РЕПУБЛИКА КОРЕА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Пекинг, НАРОДНА РЕПУБЛИКА КИНА
  локација на мапа >>
Indonesia ИНДОНЕЗИЈА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Њу Делхи, РЕПУБЛИКА ИНДИЈА
  локација на мапа >>
Iran ИСЛАМСКА РЕПУБЛИКА ИРАН
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Анкара, РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА
  локација на мапа >>
Kyrgyzstan КИРГИСКА РЕПУБЛИКА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Анкара, РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА
  локација на мапа >>
Kuwait КУВАЈТ
Покриено од: Скопје, Министерство за надворешни работи на Република Македонија 
 

Амбасадор, г-дин Абдулкадар Мемеди

 • Министерство за надворешни работи на
  Република Македонија

Ул. Филип II Македонски 7,

1000 Скопје

tel: +389 2 3129 510
fax: +389 2 3129 542
e-mail: office.amb.memedi@mfa.gov.mk

Malaysia МАЛЕЗИЈА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Њу Делхи, РЕПУБЛИКА ИНДИЈА
  локација на мапа >>
Mongolia МОНГОЛИЈА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Пекинг, НАРОДНА РЕПУБЛИКА КИНА
  локација на мапа >>
Nepal НЕПАЛ
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Њу Делхи, РЕПУБЛИКА ИНДИЈА
  локација на мапа >>
Saudi-Arabia

САУДИСКА АРАБИЈА
Покриено од: Скопје, Министерство за надворешни работи на Република Македонија 

 

 Амбасадор, г-дин Абдулкадар Мемеди

 • Министерство за надворешни работи на
  Република Македонија

Ул. Филип II Македонски 7,

1000 Скопје

tel: +389 2 3129 510
fax: +389 2 3129 542
e-mail: office.amb.memedi@mfa.gov.mk

Singapore СИНГАПУР
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Њу Делхи, РЕПУБЛИКА ИНДИЈА
  локација на мапа >>
Thailand ТАЈЛАНД
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Пекинг, НАРОДНА РЕПУБЛИКА КИНА
  локација на мапа >>
Uzbekistan РЕПУБЛИКА УЗБЕКИСТАН
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Анкара, РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА
  локација на мапа >>
Sri-Lanka ШРИ ЛАНКА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Македонија во Њу Делхи, РЕПУБЛИКА ИНДИЈА
  локација на мапа >>

 

Почесни Конзулати на Република Македонија во Азија
 • *
 • АЗЕРБЕЈЏАН, Баку
 • ИЗРАЕЛ, Тел Авив
 • ИНДИЈА, Калкута
 • ИНДИЈА, Момбај
 • ИНДИЈА, Ченај
 • ИНДОНЕЗИЈА, Џакарта
 • ЈАПОНИЈА, Токио
 • ЈОРДАН, Аман
 • КАЗАХСТАН, Алмати
 • КИНА, Хонг Конг
 • ПАКИСТАН, Исламабад
 • ПАКИСТАН, Карачи
 • СИРИЈА, Дамаск
   
 
 
     
 Azerbaijan  РЕПУБЛИКА АЗЕРБЕЈЏАН 
Почесен конзулат на Република Македонија со седиште во Баку
 г. Анар Мамадов, Почесен  конзул
 

 AZ 1021, Kaverochkin str.13, Baku

T:+99412 441 34 26
F:+99412 441 34 27

 M: honoraryconsulate@macedonia.az

Israel ИЗРАЕЛ
Почесен генерален конзулат на Република Македонија со седиште во Тел Авив
г. Шломо Грациани, Почесен генерален конзул
дата на именување 18.11.2005
Beitar 33 Hertzeliya,
State of Israel
T:  +972-9-9575935
Ф: +972-3-6712712
М: +972-544-334603
М: shlomo@carlsberg.co.i
India РЕПУБЛИКА ИНДИЈА
Почесен конзулат на Република Македонија со седиште во Махараштра, Калкута
г. Намит Бајориа, Почесен конзул
дата на именување: јануари 2018
20,Chinar Park, Bajoria Towers,
Kolkata-700157
Republic of India
М:  +98310-75762

М: honconsuloffice@namitbajoria.com
India РЕПУБЛИКА ИНДИЈА
Почесен генерален конзулат на Република Македонија со седиште во Махараштра, Момбај
г. Каилаш Агарвал, Почесен генерален конзул
дата на именување 23.02.2010
15, Shankheshwar Darshan,
A.G.Pawar Cross Lane,Byculla (East),
Mumbai-400027, Republic of India
T:  + 91-22-23702727
Ф: + 91-22-23702828
М: + 91-98-20149722
М: cgmumbai@macedoniaindia.com
В: www.macedoniaindia.com
 India РЕПУБЛИКА ИНДИЈА
Почесен конзулат на Република Македонија со седиште во Ченај
г. Арвинд Гупта, Почесен конзул
дата на именување 11.02.2012
No.6, Sardar Patel Road,
Guindy, Chennai- 600032,
Republic of India
T: +91-44-42911222 /210 /211
Ф: +91-44-42911209
М: ag@consulateofmacedonia.in
 Indonesia РЕПУБЛИКА ИНДОНЕЗИЈА
Почесен конзулат на Република Македонија со седиште во Џакарта
г. Сој Мартуа Пардеде, Почесен конзул
дата на именување 10.07.2007

Rumah Maduma
Jl. Sultan Agung No. 64 

Jakarta Selatan, INDONESIA
T: +62 21 2232 3841 
T: +62 21 2232 3842    
М: +62 816 822 700
М: macedoniaconsulatejakarta@gmail.com
М: maduma@indo.net.id
Japan ЈАПОНИЈА
Почесен генерален конзулат на Република Македонија со седиште во Токио
г. Масатаке Мацуда, Почесен генерален конзул
дата на именување 03.04.2012
Hanzomon KD Building 6F, 1/8/9,
Hirakawacho chiyoda-ku
Tokyo, 102-0093, Japan
T: 00 81 33 22 11 061  
Jordan ЈОРДАН
Почесен конзулат на Република Македонија со седиште во Аман
г-ѓа. Худа Нафа, Почесен конзул
дата на именување 

Shmaisani - Khair Al-Din Al-Tunisi  
St-Building no.3 
Amman, Jordan

Tel: 00 962 6 5692600

Fax: 00 962 6 5697622

M: macedoniaconsulate.jor@gmail.com

P.O.Box 925863 Amman 11110 Jordan

Kazakhstan РЕПУБЛИКА КАЗАХСТАН

Почесен конзулат на Република Македонија со седиште во Алмати

Султан Мукшајев, почесен конзул

 

050000, Almaty

Zheltoksan Str. 167

 

 

T:  +(701)555-88-55

М: mtgkz.05@mail.ru
China НАРОДНА РЕПУБЛИКА КИНА
Почесен генерален конзулат на Република Македонија со седиште во Хонг Конг
г. Мартин Танг, Почесен генерален конзул
дата на именување 20.05.2008
4013 Jardine House,
1 Connaught Place, Hong Kong,
People’s Republic of China
T: + 852 252 56474
Home: + 852 2521 8373
 
Pakistan ИСЛАМСКА РЕПУБЛИКА ПАКИСТАН
Почесен конзулат на Република Македонија со седиште во Исламабад
г. Фејсал Билал Куреши, Почесен конзул
дата на именување 30.11.2009

Suite # 211, Second Floor, Al-safa Heights 1, Sector F11 Markaz, Islamabad,

Islamic Republic of Pakistan

 T: +92 51 8730088                        

M: +92 3008486310                        

F: +92 51 8730089

e-mail: cgmacedonia@outlook.com
Pakistan ИСЛАМСКА РЕПУБЛИКА ПАКИСТАН
Почесен генерален конзулат на Република Македонија со седиште во Карачи
г. Билал Ахмед Куреши, Почесен генерален конзул
дата на именување: 1994
67- Khayaban e Mujahid, Phase 5, DHA  
Karachi
Islamic Republic of Pakistan

Т:  + 92 21 32560030-36 

M: + 92 300 2000055

Ф: + 92 21 3256 4603

М: chmacedonia@cyber.net.pk
Syria АРАПСКА РЕПУБЛИКА СИРИЈА
Почесен генерален конзулат на Република Македонија со седиште во Дамаск
Г. Мазен Ибрахим Хамоур, Почесен генерален конзул
дата на именување 29.12.2005
P.O. Box 436
Damascus,
Arab Republic of Syria
Т: 00963 11 2313003
T: 00963 11 2752004
M: 00963 933 211544
M: 00963 933 757199  (асистент) 
Ф: 00963 11 2313005
Ф: 00963 11 2752004
М: mhig07@yahoo.com
M: mhig06@yahoo.com
M: fjoury@yahoo.com
В: www.hammour.com.sy

 

Конзуларни услуги