АФРИКА

 

Амбасади на Република Северна Македонија во Африка
  • ЕГИПЕТ
Egypt АРАПСКАТА РЕПУБЛИКА ЕГИПЕТ
Амбасада на Република Северна Македонија во Каиро

Амбасадор, 

Вршител на должност, г. Зуко Ризвански

Road Al Nahda 41, 3/402, Maadi, Cairo
T: ++ 202 27 508 501
F: ++ 202 27 508 502
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +201002898673  
локација на мапа >>   веб страна >>

 

Држави во Африка во кои Република Северна Македонија е претставена преку друга држава
  • МАРОКО
  • НИГЕРИЈА
Morocco КРАЛСТВО МАРОКО
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Северна Македонија во Париз, ФРАНЦУСКА РЕПУБЛИКА
  локација на мапа >>
Nigeria НИГЕРИЈА
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Северна Македонија во Будимпешта, УНГАРИЈА
  локација на мапа >>

 

Почесни Конзулати на Република Северна Македонија во Африка
  • ГАБОН, Либревил
Gabon РЕПУБЛИКА ГАБОН
Почесен конзулат на Република Северна Македонија со седиште во Либревил
г-ѓа Роландe Гибинга Буанга, Почесен конзул
дата на именување: 28.05.2013
Pharmacie Cocotiers, Quartier Cocotiers, BP 6748, Libreville, Gabon T: 00241 01730091
M: 00241 07391414
М: [email protected]

 

Конзуларни услуги