Соопштенија

Министерот за надворешни работи на Република Северна Македонија, Никола Димитров, денес оствари средба со  помошникот на генералниот секретар на НАТО за справување со новите безбедносни предизвици, Антонио Мисироли, кој е во посета на земјата по повод состанокот посветен на настанот за промоција на „Дигитализација на Системот за управување со кризи во Република Северна Македонија“, во организација на Центарот за управување со кризи и поддржан од програмата на НАТО – Наука за мир и Безбедност (SPS).

020719OA MNR Dimitrov Sredba so PGS na NATO Misiroli 9276

На средбата Министерот Димитров и помошникот на генералниот секретар на НАТО Мисироли дискутираа за програмските активности на НАТО Програмата – Наука за мир и Безбедност, која има за цел поддршка на научните истражувања, иновации и размена на знаења во земјите членки и земјите партнери на НАТО.

Во оваа прилика, беа презентирани можностите на Програмата, која меѓу другото обезбедува финансиски средства, стручни совети и поддршка за релевантни безбедносни активности, во промоција на цивилната и безбедносната практична соработка која заеднички се развива во рамките на оваа програма.

Конзуларни услуги