Home Asia

Minister Nikola Dimitrov

  left1

MINISTER'S PROFILE

INTERVIEWS AND SPEECHES

Follow the Minister on:
facebook11 twitter11                      

banner mk gr agreement ENG 01

Artboard 9 copy 5

Artboard 9 copy 6

Artboard 35

Publications

Contact Info

Address:

MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS
boulevard “Philip II of Macedon“ Nr. 7
1000 Skopje
Republic of North Macedonia

Contact:

Tel: +389 2 3115 266 Fax: +389 2 3115 790
E-mail:[email protected]
E-mail:[email protected]

DIASPORA

На 16 октомври 2019 година, на свечена церемонија во Форин Офис, министерот за надворешни работи на Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска, Доминик Раб, во ...

Денес, министерот за надворешни работи Никола Димитров во рамки на работната посета на Брисел оствари засебни средби со европратениците: Михаел Галер (ЕПП, Германија), Кати ...

Денес, активностите на министерот за надворешни работи Никола Димитров продолжија во Луксембург со учество на состанокот на Министрите од земји-членки на ЕУ кои се дел од ...

Today, as part of the first day of his working visit to Brussels; the Minister of Foreign Affairs Nikola Dimitrov delivered his first address before the new composition of ...

Конференцијата со почесните конзули, со свое воведно излагање, ја отворија министерот за економија, Крешник Бектеши и заменик-министерот за надворешни работи на Република ...

По повод одбележувањето на националниот празник 11 Октомври, Министерството за надворешни работи на Република Северна Македонија денес, по 23-ти пат го организираше ...

Северна Македонија ја поздравува конзистентната поддршка на Република Бугарија за проширување на Европската Унија кон земјите на Западен Балкан. Исто така, сметаме дека ...

The Minister of Foreign Affairs, Nikola Dimitrov participated, yesterday evening in Stip, in a panel discussion titled "The role of the Republic of North Macedonia in NATO" ...

The Minister of Foreign Affairs, Nikola Dimitrov, met today with two members of the German Bundestag, Metin Hakverdi and Christian Petry.

 

The Deputy Minister of Foreign Affairs, Andrej Zernovski, met today with Patrizia Di Giovanni, the newly appointed UNICEV representative to the Republic of North Macedonia. ...

Потпишан е ратификациониот инструмент на Обединетото Кралство за  НАТО-Протоколот за пристапување на Северна Македонија во Алијансата
Продолжуваат активностите и средбите со претставниците на Европските институции во Брисел
Учество на МНР Димитров на состанок на ПЕС со Министри од земји-членки на ЕУ
First Day of FM Nikola Dimitrov’s working visit to Brussels
Денеска и утре, во организација на Министерството за надворешни работи на Република Северна Македонија, се одржува конференција на почесни конзули на Република Северна Македонија, акредитирани во странство
ДИПЛОМАТСКИ ТЕНИСКИ ТУРНИР
Изјава на МНР Димитров за Дојче Веле на македонски јазик и Радио Слободна Европа
FM Dimitrov at panel discussion “The Role of the Republic of North Macedonia in NATO”
FM Nikola Dimitrov meets with members of German Bundestag, Metin Hakverdi and Christian Petry
Deputy Minister Zernovski meets with newly appointed UNICEF representative to North Macedonia, Patrizia Di Giovanni

DIPLOMATIC MISSIONS IN ASIA

  • ISRAEL
  • INDIA
  • JAPAN
  • KAZAKHSTAN
  • QATAR
  • PR CHINA
  • UNITED ARAB EMIRATES
Israel

STATE OF ISRAEL

Embassy of the Republic of North Macedonia in Tel Aviv

Ambassador, 

Chargé d'Affaires a.i; Mr. Aleksandar Avramovski

Paz Tower, 5 Shohan Street, 52136 Ramat Gan T: ++ 972 737 154 900
T: ++ 972 542 092 092
T: ++ 972 546 656 020
F: ++ 972 361 247 89
M: [email protected]
Map Location >>   Web >>
India REPUBLIC OF INDIA 
Embassy of the Republic of North Macedonia in New Delhi 
Also covering: Malaysia, Democratic Socialist Republic of Sri Lanka, Republic of Indonesia, Federal Democratic Republic of Nepal and Republic of Singapore
Ambassador,

Vasant Vihar Block A 15/30 New Delhi 110016

  T: ++ 91 (11) 4614 2603                                   F: ++ 91 (11) 4614 2604

M: [email protected]
Map Location >>   Web >>
Japan JAPAN
Embassy of the Republic of North Macedonia in Tokyo

Ambassador, 

Chargé d'Affaires a.i; Mrs. Ana Dereban Blazevska

Higashi Gotanda 5-16-17, Shinagawa-ku, Tokyo 141-0022 T: +81 3 6868 7110

F: +81 3 6447 7930

M: [email protected]

Map Location >>   Web >>
Kazakhstan REPUBLIC OF KAZAKHSTAN
Embassy of the Republic of North Macedonia in Astana
Ambassador, Chargé d’Affaires a.i, Mr. Muarem Medziti

Ul. ,,Tashenov" No3, Astana 010000

Republic of Kazakhstan

T: +7 7002221973, +77082221873 M: [email protected]
Map location >>   Web >>
Qatar STATE OF QATAR
Embassy of the Republic of North Macedonia in Doha
 

Ambassador, 

Chargé d’Affaires a.i, Mr. Dragan Jordanovski

Al Eithart Street 941, Area 63, Al Dafna, West Bay, Doha T: ++ 974 49 31 374 F: ++ 974 48 31 572
M: [email protected]
Map Location >>   Web >>
China PEOPLE'S REPUBLIC OF CHINA
Embassy of the Republic of North Macedonia in Beijing
Also covering: Democratic People's Republic of Korea; Mongolia and Socialist Republic of Vietnam and Thailand

Ambassador,

Chargé d'Affaires a.i, Mrs. Zorica Taskovska

Sun Li Tun Diplomatic Compound 3-2-21, Post code 100600, Beijing - PR China T: ++ 86 10 6532 7846
T: ++ 86 10 6532 7848
F: ++ 86 10 6532 7847
M: [email protected]
Map Location >>   Web >>
United-Arab-Emirates UNITED ARAB EMIRATES
Embassy of the Republic of North Macedonia in Abu Dhabi

Ambassador, 

 Chargé d'Affaires a.i, Ms.Elma Altorok

  • Abu Dhabi Island, W9, C61, Mezanine M02, PO BOX 108225,Abu Dhabi
  • working hours:  sunday - thursday  10h-14h


M: +97126505130

F: +97126359744

M: M: [email protected]
Map Location >>   Web >>