Home S America

Minister Nikola Dimitrov

  left1

MINISTER'S PROFILE

INTERVIEWS AND SPEECHES

Follow the Minister on:
facebook11 twitter11                      

banner mk gr agreement ENG 01

Artboard 9 copy 5

Artboard 9 copy 6

Artboard 35

Publications

Contact Info

Address:

MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS
boulevard “Philip II of Macedon“ Nr. 7
1000 Skopje
Republic of North Macedonia

Contact:

Tel: +389 2 3115 266 Fax: +389 2 3115 790
E-mail:[email protected]
E-mail:[email protected]

DIASPORA

Информираме дека од денес (вторник, 22 октомври 2019 година), нов Државен секретар во Министерството за надворешни работи на Република Северна Македонија е Зоран Попов.

Тој ...

Заменик министерот за надворешни работи, Андреј Жерновски, во својство на личен претставник на претседателот на државата и официјален претставник на Владата на Република ...

Денес, министерот за надворешни работи Никола Димитров во рамки на работната посета на Брисел оствари засебни средби со европратениците: Михаел Галер (ЕПП, Германија), Кати ...

Денес, активностите на министерот за надворешни работи Никола Димитров продолжија во Луксембург со учество на состанокот на Министрите од земји-членки на ЕУ кои се дел од ...

Today, as part of the first day of his working visit to Brussels; the Minister of Foreign Affairs Nikola Dimitrov delivered his first address before the new composition of ...

Конференцијата со почесните конзули, со свое воведно излагање, ја отворија министерот за економија, Крешник Бектеши и заменик-министерот за надворешни работи на Република ...

По повод одбележувањето на националниот празник 11 Октомври, Министерството за надворешни работи на Република Северна Македонија денес, по 23-ти пат го организираше ...

Северна Македонија ја поздравува конзистентната поддршка на Република Бугарија за проширување на Европската Унија кон земјите на Западен Балкан. Исто така, сметаме дека ...

The Minister of Foreign Affairs, Nikola Dimitrov participated, yesterday evening in Stip, in a panel discussion titled "The role of the Republic of North Macedonia in NATO" ...

The Minister of Foreign Affairs, Nikola Dimitrov, met today with two members of the German Bundestag, Metin Hakverdi and Christian Petry.

 

Информација до медиумите
УЧЕСТВО НА ЗМНР ЖЕРНОВСКИ НА ЦЕРЕМОНИИТЕ ЗА ИНТРОНИЗАЦИЈА НА ЈАПОНСКИОТ ИМПЕРАТОР НАРУХИТО
Продолжуваат активностите и средбите со претставниците на Европските институции во Брисел
Учество на МНР Димитров на состанок на ПЕС со Министри од земји-членки на ЕУ
First Day of FM Nikola Dimitrov’s working visit to Brussels
Денеска и утре, во организација на Министерството за надворешни работи на Република Северна Македонија, се одржува конференција на почесни конзули на Република Северна Македонија, акредитирани во странство
ДИПЛОМАТСКИ ТЕНИСКИ ТУРНИР
Изјава на МНР Димитров за Дојче Веле на македонски јазик и Радио Слободна Европа
FM Dimitrov at panel discussion “The Role of the Republic of North Macedonia in NATO”
FM Nikola Dimitrov meets with members of German Bundestag, Metin Hakverdi and Christian Petry

DIPLOMATIC MISSIONS IN SOUTH AMERICA

  • ARGENTINA
  • BRAZIL
  • CUBA
Argentina ARGENTINЕ REPUBLIC
COVERED BY: Embassy of the Republic of North Macedonia in Madrid, KINGDOM OF SPAIN
  Map Location >>
Brazil FEDERATIVE REPUBLIC OF BRAZIL
Embassy of the Republic of North Macedonia in Brasilia
Ambassador, Mr. Ivica Bocevski
 

Embaixada da República da Macedônia em Brasília
SHIS QL 26 CJ 05 LT 15
Lago Sul – Brasília DF – CEP: 71.665-155
República Federativa do Brasil

CNPJ: 24.928.562/0001-68

T: 00 55 61 8276 1850

M: [email protected]
Cuba CUBA
COVERED BY: Permanent Mission of the Republic of North Macedonia to the United Nations in New York
  Map Location >>