Home N America

Minister Nikola Dimitrov

  left1

MINISTER'S PROFILE

INTERVIEWS AND SPEECHES

Follow the Minister on:
facebook11 twitter11                      

banner mk gr agreement ENG 01

Artboard 9 copy 5

Artboard 9 copy 6

Artboard 35

Publications

Contact Info

Address:

MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS
boulevard “Philip II of Macedon“ Nr. 7
1000 Skopje
Republic of North Macedonia

Contact:

Tel: +389 2 3115 266 Fax: +389 2 3115 790
E-mail:[email protected]
E-mail:[email protected]

DIASPORA

 

На пленарните состаноци на Меѓународната алијанса за сеќавање на холокаустот (ИХРА) кои се одржаа во периодот од 2-5 декември 2019 година, во Луксембург, едногласно ...

Информираме дека Министерството за надворешни работи на Република Северна Македонија подготви нацрт-текст на Предлог-закон за надворешни работи, кој денес е објавен на ...

Делегација на Северна Македонија предводена од министерот за надворешни работи Никола Димитров ќе учествува на 26-от Министерски совет на Организацијата за безбедност и ...

Министерот за надворешни работи Никола Димитров денес во британскиот Форин офис се сретна со државниот министер за Европа и Америка на Обединетото Кралство, Кристофер Пинчер. ...

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев ќе ја предводи делегацијата на нашата земја во чиј состав се и заменичката на претседателот во Владата и ...

Денес, министерот за надворешни работи Никола Димитров учествуваше на тинк тенк настанот на тема „Проширувањето на ЕУ на Западен Балкан“ во организација на Прогрес институтот ...

За неколку дена во Лондон, нашата држава седнува на масата на лидерскиот самит на Алијансата, рамноправно со најмоќните земји на светот. Министрите Шекеринска и Димитров на ...

Министерот за надворешни работи на Република Северна Македонија, Никола Димитров денес ги прими копиите од акредитивните писма на новоименуваната вонредна и ополномоштена ...

The Minister of Foreign Affairs Nikola Dimitrov met today with the Minister of Foreign Affairs of the Hellenic Republic, Nikos Dendias who is paying an official visit to the ...

Заедницата на демократии со задоволство ја поздравува Северна Македонија како нов член во својот Управен одбор. Пристапувањето следува како признание на напредокот на Северна ...

Република Северна Македонија примена како придружена членка во Меѓународната алијанса за сеќавање на холокаустот
Нацрт-текст на Предлог-закон за надворешни работи
Учество на МНР Димитров на Министерскиот совет на ОБСЕ во Братислава
Средба на МНР Никола Димитров со државниот министер за Европа и Америка на Обединетото Кралство, Кристофер Пинчер
Премиерот Заев предводи делегација на Владата на Северна Македонија на Состанокот на лидерите на НАТО во Лондон во чест на 70 годишнината на алијансата
Учество на МНР Никола Димитров на настан за „ Проширувањето на ЕУ на Западен Балкан“ со тинк тенк претставници од Западен Балкан
Средба на МНР Никола Димитров и ЗПВРСМ и МО Радмила Шекеринска со полковник Зоран Јанковиќ, шеф на Канцеларијата за врски на НАТО во Скопје
Средба на МНР Никола Димитров со Нивес Тигањ, новоименуваната амбасадорка на Република Хрватска во Република Северна Македонија
FM Nikola Dimitrov meets Greek FM Nikos Dendias
Заедницата на демократии ја поздравува Северна Македонија како нов член на Управниот одбор

ДИПЛОМАТСКИ И КОНЗУЛАРНИ ПРЕТСТАВНИШТВА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СЕВЕРНА АМЕРИКА

  • USA
  • CANADA
  • MEXICO
United-States UNITED STATES OF AMERICA
Embassy of the Republic of North Macedonia in Washington
Also covering: Mexico 

Ambassador, 

 Chargé d'Affaires a.i, Mrs. Marigona Marku

2129 Wyoming Ave. NW, Washington D.C. 20008 T: ++ 1 202 667 0501
T: ++ 1 202 667 2104
F: ++ 1 202 667 2131
M: [email protected]
Map Location >>   Web >>
Canada CANADA
Embassy of the Republic of North Macedonia in Ottawa
Ambassador, Mr. Toni Dimovski
130 Albert St. Suite 1006, Ottawa, ON, K1P 5G4 T: ++ 1 613 234 38 82 F: ++ 1 613 233 18 52
M: [email protected]
Map Location >>   web >>
Mexico MEXICO
COVERED BY: Embassy of the Republic of North Macedonia in Washington, USA
  Map Location >>