Home N America

Министер Никола Димитров

  left1

ПРОФИЛ НА МИНИСТЕРОТ

ИНТЕРВЈУА и ГОВОРИ

Следете го министерот на:
facebook11 twitter11                      

 

 

banner INFO 1

banner mk gr agreement

banner mk gr agreement ALB 01

Artboard 9 copy 5

Artboard 9 copy 6

Artboard 35

Публикации

Контакт Инфо

Адреса:

МИНИСТЕРСТВО ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ
булевар “Филип Втори Македонски“ бр. 7
1000 Скопје
Република Северна Македонија

Контакт:

Тел: +389 2 3115 266 Факс: +389 2 3115 790
Е-пошта:[email protected]
Е-пошта:[email protected]

ДИЈАСПОРА

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, и владина делегација во состав заменик претседател во Владата на РСМ за европски прашања Бујар Османи, ...

Министерот за надворешни работи, Никола Димитров денес го прими новоименуваниот амбасадор на Хеленската Република, Димитрис Јанакакис, кој му ги предаде копиите на ...

Министерот за надворешни работи Никола Димитров, денес оствари средба со претставници на Советот на Амбасадори.

Министерот го поздрави формирањето на Советот и подготвеноста ...

Почитувани,

Во продолжение ви ја испраќаме изјавата на министерот за надворешни работи, Никола Димитров, во врска со одлуките на Комисијата за жалби при Советот за етика во ...

Министерот за надворешни работи Никола Димитров имаше воведно обраќање пред претставниците на младинските организации кои учествуваат на Јавната дебата со работен наслов ...

Денес,  во организација на амбасадорот на Чешката Република, земја која тековно претседава со Вишеградската група, а согласно воспоставената пракса, се одржа работна ...

Денес, министерот за надворешни работи Никола Димитров се сретна со претседателот на Европскиот комитет на Регионите Карл–Хајнц Ламбертц, кој е во посета на Република Северна ...

B2) Le ministre des Affaires étrangères Nikola Dimitrov multiplie les rencontres avec ses homologues européens. Objectif : convaincre les plus récalcitrants de donner leur ...

Заменик министерот за надворешни работи, Андреј Жерновски, денеска оствари средба со делегација на ОБСЕ/ОДИХР, предводена од шефот на Мисијата за набљудување на изборите во ...

Денес, министерот за надворешни работи Никола Димитров имаше воведно обраќање на отворањето на Балканскиот Донаторски Форум организиран од страна на Фондацијата Отворено ...

Премиерот Заев и делегација на Владата на РСМ на 23 септември го започнува учеството на Генералното собрание на ОН
Средба на МНР Никола Димитров со новоименуваниот ополномоштен и вонреден амбасадор на Хеленската Република во Скопје, Димитрис Јанакакис
Средба на МНР Димитров со претставници на Советот на Амбасадори
Изјава на МНР Димитров по повод одлуките на Комисијата за жалби при Советот за етика во медиумите
Учество на МНР Димитров на Јавната дебата „Регионална соработка во Западен Балкан: Нов предизвик или нова можност!”
Работна средба на МНР Никола Димитров со Амбасадорите на земјите од Вишеградската група
СРЕДБА НА МИНИСТЕРОТ ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ НИКОЛА ДИМИТРОВ СО ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ЕВРОПСКИОТ КОМИТЕТ НА РЕГИОНИТЕ, КАРЛ – ХАЈНЦ ЛАМБЕРТЦ
Ouvrir les négociations avec la Macédoine du Nord : un succès que l’UE n’a pas le luxe de rater
Средба на ЗМНР Жерновски со шефот на наблудувачката мисија на ОБСЕ/ОДИХР Корин Јонкер
Учество на МНР Никола Димитров на Балкански Донаторски Форум

ДИПЛОМАТСКИ И КОНЗУЛАРНИ ПРЕТСТАВНИШТВА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО СЕВЕРНА АМЕРИКА

  • САД
  • КАНАДА
  • МЕКСИКО
United-States СОЕДИНЕТИ АМЕРИКАНСКИ ДРЖАВИ
Амбасада на Република Северна Македонија во Вашингтон
Ги покрива: Мексико 

Амбасадор, 

Вршител на должност, г. Марјан Поп Ангелов

2129 Wyoming Ave. N.W, Washington D.C. 20008 T: ++ 1 202 667 0501
T: ++ 1 202 667 2104
F: ++ 1 202 667 2131
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: +1 2023907418  
локација на мапа >>   веб страна >>
Canada КАНАДА
Амбасада на Република Северна Македонија во Отава
Амбасадор,г-дин Тони Димовски
130 Albert St. Suite 1006, Ottawa, ON, K1P 5G4 T: ++ 1 613 234 38 82 F: ++ 1 613 233 18 52
M: [email protected]
Дежурен број
(само за итни ситуации вон работно време)
T: + 1 613 294-9995  
локација на мапа >>   веб страна >>
Mexico МЕКСИКО
ПОКРИЕНО ОД: Амбасада на Република Северна Македонија во Вашингтон, САД
  локација на мапа >>

Конзуларни услуги