Соопштенија
Денеска, 29 јули 2014 г., министерот за надворешни работи на Република Македонија Никола Попоски го прими личниот претставник на Генералниот секретар на Обединетите нации и Посредник во спорот околу името помеѓу Република Македонија и Република Грција, Метју Нимиц, кој престојува  во работна посета на нашата земја.
 
 IMG 2508-600
За време на посетата Нимиц ке оствари средби и со Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов и со  претседателот на Владата Никола Груевски.
IMG 2500-600
 Изјавата за медиумите е предвидено да се даде на крајот на работната посета, во Владата на Република Македонија.                    

Конзуларни услуги