Соопштенија

Соопштенија до јавноста

Денес, министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Попоски ја прими делегацијата на Групата за соработка со Македонија при Долниот дом на Парламентот на Обединетото Кралство, предводена од претседавачот на групата, Карен Лумли.

 

Амбасадорот на Република Македонија во Црна Гора, Александар Василевски, предаде вредна донација од 130 тома од капиталната едиција „Македонска книжевност на англиски јазик„ на Народната библиотека „Радосав Љумовиќ„ во Подгорица.

 

Владата на Република Македонија денес ја поздрави пресудата на Меѓународниот суд на правдата (МСП) во нејзиниот случај против Грција.

 

 

Конзуларни услуги