Соопштенија

Соопштенија до јавноста

Заменик-министерот за надворешни работи на Република Македонија, Драгана Кипријановска денес во проштална посета го прими Роман Вашчук, амбасадор на Канада за Република Македонија, со седиште во Белград.

 

Денес, министерот за надворешни работи Никола Попоски учествуваше на Бледскиот Стратешки Форум.

 

 

На 02.09.2014 година, во Организацијата за забрана на хемиско оружје-OPCW, амбасадорот Игор Попов ги предаде оригиналите од креденцијалите од министерот за надворешни работи Никола Попоски до Генералниот директор на Организацијата за забрана на хемиско оружје, Ахмет Узумчу.

Министерот Попоски денеска оствари средба со специјалниот претставник на германското министерство за надворешни работи за Југоисточна Европа, Турција и земјите од ЕФТА, др. Ернст Рајхел, кој се наоѓа во дводневна посета на земјава.

 

Денес, министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Попоски, го прими спикерот на Претставничкиот Дом на Парламентот на Канада, Ендрју Шир, кој престојува во официјална посета на Република Македонија.

 

Средба на министри за надворешни работи,Конференција за западен Балкан,Берлин

 

 

Министерот за надворешни работи, Никола Попоски, денеска во Берлин, во рамки на Конференцијата на високо ниво за Западен Балкан, се сретна со германски сојузен министер за економска соработка и развој, Д-р Герд Милер.

 

Денес, министерот за надворешни работи, Никола Попоски, во присуство на колегиумот, одржа завршен разговор со Сашо Ташевски, пред неговото упатување на должноста вонреден и ополномоштен Амбасадор на Република Македонија во Обединетите Арапски Емирати.

 

Денес во Министерството за надворешни работи, се одржа завршен разговор со д-р Илија Псалтиров, пред неговото упатување на должноста вонреден и ополномоштен Амбасадор на Република Македонија во Република Казакстан. Разговорот во присуство на Колегиумот на МНР, го водеше Заменик министерот за надворешни работи Драгана Кипријановска.

Министерот за надворешни работи на Република Македонија, г-дин Никола Попоски, денес оствари проштална средба со Н.Е. г-дин Марули Туа Сагала, пред неговото заминување од функцијата Вонреден и ополномоштен амбасадор на Република Индонезија во Република Македонија, со седиште во Будимпешта.

Конзуларни услуги