Министерски состанок

Соопштение од ДИК

Согласно Изборниот законик и Правилникот за подготовка,организирање и спроведување референдум на државно ниво,во овие дипломатско - конзуларни претставништва и конзуларни канцеларии нема да се организира гласање на 29.09.2018 година за Референдумот 2018.

Министерски состанок

На 15.06.2015 година во Охрид ќе се одржи Состанокот на министрите за надворешни работи на државите членки на Централната европска иницијатива (ЦЕИ), во рамки на овогодинешното претседавање на Република Македонија со ЦЕИ. На состанокот ќе присуствуваат министри за надворешни работи, заменици министри за надворешни работи, претставници на министерства за надворешни работи и/или нивни претставници од државите членки на ЦЕИ како Македонија, Албанија, Австрија, Белорусија, Босна и Херцеговина, Бугарија, Хрватска, Чешка, Молдавија, Црна Гора, Полска, Романија, Србија, Словачка, Унгарија, Италија, Словенија и Украина.

Конзуларни услуги