Интервјуа

Средба на Исаки со директорот на Естонскиот центар за меѓународен развој - ЕСТДЕВ

22 септември 2022

Парламентарната дипломатија клучна за зајакнување на билатералните односи

01 јуни 2022

Османи и Маричиќ на средба со Клеман Бон: Северна Македонија и Албанија треба да ги почнат преговорите без одложувања

03 февруари 2022

Османи од Ватикан: Одбележувањето на овој јубилеј е дел од исполнувањето на аманетот што ни го остави Мајка Тереза, светицата од Скопје, светицата на светот

09 септември 2021

Османи во Охрид на средба со Рикер и Палмер

05 јули 2021

Соопштение

24 мај 2021

Соопштение за патување кон Израел

15 мај 2021

Состанок на Мешовитата комисија за демаркација и обележување на државнатa граница меѓу Република Северна Македонија и Република Србија

12 мај 2021

Средба Османи –Линде во Брисел

10 мај 2021

Османи: Потврда од официјален Копенхаген - Северна Македонија ги исполнува копенхашките критериуми

05 мај 2021
Страница 1 од 4