Активности

Учество на МНР Димитров на конференција на Советот на Јадранско-јонската иницијатива и министерскиот состанок на Стратегијата на ЕУ за Јадранско-јонскиот регион (EUSAIR)

27 мај 2020

Видео конференција - Еврокомесарот за проширување Оливер Вархеји со Министрите за надворешни работи од ЗБ6

30 април 2020

Изјава на МНР Димитров за донацијата од ЕУ

24 април 2020

Учество на МНР Димитров на он-лајн дебата во ко-организација на Атлантскиот совет и Делфи форумот

23 април 2020

Прифатена иницијативата на МНР Димитров до ЕК, на која се приклучија останатите МНР од регионот, за укинување на извозните рестрикции за земјите од ЗБ за набавка на медицинска заштитна опрема од ЕУ

15 април 2020

МНР Димитров и колегите од ЗБ испратија барање до Европската комисија

09 април 2020

МНР Димитров: „Подавањето рака меѓу земјите дава надеж дека заедно побрзо ќе ги надминеме предизвиците”

08 април 2020

Средба на МНР Никола Димитров со Петер Сијарто, министер за надворешни работи и трговија на Унгарија

06 април 2020

Декларација на министрите за надворешни работи на земјите членки на НАТО

03 април 2020

Прво учество на Северна Македонија на состанок на НАТО како полноправна членка, претставувана од МНР Димитров

01 април 2020
Страница 1 од 4