Активности

Средба на МНР Никола Димитров со Петер Сијарто, министер за надворешни работи и трговија на Унгарија

06 април 2020

Декларација на министрите за надворешни работи на земјите членки на НАТО

03 април 2020

Прво учество на Северна Македонија на состанок на НАТО како полноправна членка, претставувана од МНР Димитров

01 април 2020

Телефонски разговор на МНР Никола Димитров со МНР на Романија, Богдан Ауреску

31 март 2020

МНР Димитров упатува јавна благодарност до австрискиот МНР Шаленберг за помош при репатријација на наши граѓани од Перу

28 март 2020

МНР Димитров: „Ова е историски момент кој им припаѓа на сите граѓани на нашата земја и на плејада политичари и визионери кои макотрпно во текот на изминатите три децении работеа да се оствари идејата за побезбедна и попросперитетна татковина“

27 март 2020

Интензивна телефонска комуникација на МНР Димитров – максимални заложби за солидарност и координирани активности

20 март 2020

„Виртуелна посета“ на германскиот државен министер за Европа, Михаел Рот на Република Северна Македонија

18 март 2020

Телефонски разговор на МНР Димитров со холандскиот МНР Блок: Холандија смета дека Северна Македонија треба безусловно да ги отпочне пристапните преговори за членство во ЕУ

17 март 2020

Работна средба во МНР со амбасадорите од регионот за непречен транспорт на стоки

16 март 2020
Страница 1 од 3